Guilford Center for Children

The Center for Children is a daycare facility serving 60 preschool children in Guilford, Connecticut.  The project site lies within the town’s Historic District and contains two previously abandoned antique barns, a vestige of a former farm and a reminder of Guilford’s agrarian history. In accordance with Guilford’s commitment to developing transit-oriented sustainable projects to serve the public, the Center for Children, a beloved Guilford institution for over 30 years, finds its new home within walking distance of the Guilford Green and the train station and re-uses important old buildings for a new generation of Guilford residents.

The design salvages the antique barn frames and enclosure, placing four “home bases” (classrooms) on the ground floor of the larger barn with an accessible activity area and “art studio” on the floor above. Occupying both floors of the western barn, administration, teacher and parent resource rooms overlook a double-height breakfast and lunch room for the children.  Parking, service and entry are separated from the spaces occupied by the children, making the Center for Children a secure and highly functional building.

The adaptive re-use of beloved existing structures has strengthened community relations with residents and reinforced the Center’s principles of environmental sustainability.  In all the building’s communal spaces, the character of the antique barns is on full display, providing children and parents with a direct experience of Guilford’s past.

The Center for Children is a daycare facility serving 60 preschool children in Guilford, Connecticut.  The project site lies within the town’s Historic District and contains two previously abandoned antique barns, a vestige of a former farm and a reminder of Guilford’s agrarian history. In accordance with Guilford’s commitment to developing transit-oriented sustainable projects to serve the public, the Center for Children, a beloved Guilford institution for over 30 years, finds its new home within walking distance of the Guilford Green and the train station and re-uses important old buildings for a new generation of Guilford residents.

The design salvages the antique barn frames and enclosure, placing four “home bases” (classrooms) on the ground floor of the larger barn with an accessible activity area and “art studio” on the floor above. Occupying both floors of the western barn, administration, teacher and parent resource rooms overlook a double-height breakfast and lunch room for the children.  Parking, service and entry are separated from the spaces occupied by the children, making the Center for Children a secure and highly functional building.

The adaptive re-use of beloved existing structures has strengthened community relations with residents and reinforced the Center’s principles of environmental sustainability.  In all the building’s communal spaces, the character of the antique barns is on full display, providing children and parents with a direct experience of Guilford’s past.

The Center for Children is a daycare facility serving 60 preschool children in Guilford, Connecticut.  The project site lies within the town’s Historic District and contains two previously abandoned antique barns, a vestige of a former farm and a reminder of Guilford’s agrarian history. In accordance with Guilford’s commitment to developing transit-oriented sustainable projects to serve the public, the Center for Children, a beloved Guilford institution for over 30 years, finds its new home within walking distance of the Guilford Green and the train station and re-uses important old buildings for a new generation of Guilford residents.

The design salvages the antique barn frames and enclosure, placing four “home bases” (classrooms) on the ground floor of the larger barn with an accessible activity area and “art studio” on the floor above. Occupying both floors of the western barn, administration, teacher and parent resource rooms overlook a double-height breakfast and lunch room for the children.  Parking, service and entry are separated from the spaces occupied by the children, making the Center for Children a secure and highly functional building.

The adaptive re-use of beloved existing structures has strengthened community relations with residents and reinforced the Center’s principles of environmental sustainability.  In all the building’s communal spaces, the character of the antique barns is on full display, providing children and parents with a direct experience of Guilford’s past.

The Center for Children is a daycare facility serving 60 preschool children in Guilford, Connecticut.  The project site lies within the town’s Historic District and contains two previously abandoned antique barns, a vestige of a former farm and a reminder of Guilford’s agrarian history. In accordance with Guilford’s commitment to developing transit-oriented sustainable projects to serve the public, the Center for Children, a beloved Guilford institution for over 30 years, finds its new home within walking distance of the Guilford Green and the train station and re-uses important old buildings for a new generation of Guilford residents.

The design salvages the antique barn frames and enclosure, placing four “home bases” (classrooms) on the ground floor of the larger barn with an accessible activity area and “art studio” on the floor above. Occupying both floors of the western barn, administration, teacher and parent resource rooms overlook a double-height breakfast and lunch room for the children.  Parking, service and entry are separated from the spaces occupied by the children, making the Center for Children a secure and highly functional building.

The adaptive re-use of beloved existing structures has strengthened community relations with residents and reinforced the Center’s principles of environmental sustainability.  In all the building’s communal spaces, the character of the antique barns is on full display, providing children and parents with a direct experience of Guilford’s past.

The Center for Children is a daycare facility serving 60 preschool children in Guilford, Connecticut.  The project site lies within the town’s Historic District and contains two previously abandoned antique barns, a vestige of a former farm and a reminder of Guilford’s agrarian history. In accordance with Guilford’s commitment to developing transit-oriented sustainable projects to serve the public, the Center for Children, a beloved Guilford institution for over 30 years, finds its new home within walking distance of the Guilford Green and the train station and re-uses important old buildings for a new generation of Guilford residents.

The design salvages the antique barn frames and enclosure, placing four “home bases” (classrooms) on the ground floor of the larger barn with an accessible activity area and “art studio” on the floor above. Occupying both floors of the western barn, administration, teacher and parent resource rooms overlook a double-height breakfast and lunch room for the children.  Parking, service and entry are separated from the spaces occupied by the children, making the Center for Children a secure and highly functional building.

The adaptive re-use of beloved existing structures has strengthened community relations with residents and reinforced the Center’s principles of environmental sustainability.  In all the building’s communal spaces, the character of the antique barns is on full display, providing children and parents with a direct experience of Guilford’s past.

The Center for Children is a daycare facility serving 60 preschool children in Guilford, Connecticut.  The project site lies within the town’s Historic District and contains two previously abandoned antique barns, a vestige of a former farm and a reminder of Guilford’s agrarian history. In accordance with Guilford’s commitment to developing transit-oriented sustainable projects to serve the public, the Center for Children, a beloved Guilford institution for over 30 years, finds its new home within walking distance of the Guilford Green and the train station and re-uses important old buildings for a new generation of Guilford residents.

The design salvages the antique barn frames and enclosure, placing four “home bases” (classrooms) on the ground floor of the larger barn with an accessible activity area and “art studio” on the floor above. Occupying both floors of the western barn, administration, teacher and parent resource rooms overlook a double-height breakfast and lunch room for the children.  Parking, service and entry are separated from the spaces occupied by the children, making the Center for Children a secure and highly functional building.

The adaptive re-use of beloved existing structures has strengthened community relations with residents and reinforced the Center’s principles of environmental sustainability.  In all the building’s communal spaces, the character of the antique barns is on full display, providing children and parents with a direct experience of Guilford’s past.

The Center for Children is a daycare facility serving 60 preschool children in Guilford, Connecticut.  The project site lies within the town’s Historic District and contains two previously abandoned antique barns, a vestige of a former farm and a reminder of Guilford’s agrarian history. In accordance with Guilford’s commitment to developing transit-oriented sustainable projects to serve the public, the Center for Children, a beloved Guilford institution for over 30 years, finds its new home within walking distance of the Guilford Green and the train station and re-uses important old buildings for a new generation of Guilford residents.

The design salvages the antique barn frames and enclosure, placing four “home bases” (classrooms) on the ground floor of the larger barn with an accessible activity area and “art studio” on the floor above. Occupying both floors of the western barn, administration, teacher and parent resource rooms overlook a double-height breakfast and lunch room for the children.  Parking, service and entry are separated from the spaces occupied by the children, making the Center for Children a secure and highly functional building.

The adaptive re-use of beloved existing structures has strengthened community relations with residents and reinforced the Center’s principles of environmental sustainability.  In all the building’s communal spaces, the character of the antique barns is on full display, providing children and parents with a direct experience of Guilford’s past.

The Center for Children is a daycare facility serving 60 preschool children in Guilford, Connecticut.  The project site lies within the town’s Historic District and contains two previously abandoned antique barns, a vestige of a former farm and a reminder of Guilford’s agrarian history. In accordance with Guilford’s commitment to developing transit-oriented sustainable projects to serve the public, the Center for Children, a beloved Guilford institution for over 30 years, finds its new home within walking distance of the Guilford Green and the train station and re-uses important old buildings for a new generation of Guilford residents.

The design salvages the antique barn frames and enclosure, placing four “home bases” (classrooms) on the ground floor of the larger barn with an accessible activity area and “art studio” on the floor above. Occupying both floors of the western barn, administration, teacher and parent resource rooms overlook a double-height breakfast and lunch room for the children.  Parking, service and entry are separated from the spaces occupied by the children, making the Center for Children a secure and highly functional building.

The adaptive re-use of beloved existing structures has strengthened community relations with residents and reinforced the Center’s principles of environmental sustainability.  In all the building’s communal spaces, the character of the antique barns is on full display, providing children and parents with a direct experience of Guilford’s past.

The Center for Children is a daycare facility serving 60 preschool children in Guilford, Connecticut.  The project site lies within the town’s Historic District and contains two previously abandoned antique barns, a vestige of a former farm and a reminder of Guilford’s agrarian history. In accordance with Guilford’s commitment to developing transit-oriented sustainable projects to serve the public, the Center for Children, a beloved Guilford institution for over 30 years, finds its new home within walking distance of the Guilford Green and the train station and re-uses important old buildings for a new generation of Guilford residents.

The design salvages the antique barn frames and enclosure, placing four “home bases” (classrooms) on the ground floor of the larger barn with an accessible activity area and “art studio” on the floor above. Occupying both floors of the western barn, administration, teacher and parent resource rooms overlook a double-height breakfast and lunch room for the children.  Parking, service and entry are separated from the spaces occupied by the children, making the Center for Children a secure and highly functional building.

The adaptive re-use of beloved existing structures has strengthened community relations with residents and reinforced the Center’s principles of environmental sustainability.  In all the building’s communal spaces, the character of the antique barns is on full display, providing children and parents with a direct experience of Guilford’s past.

The Center for Children is a daycare facility serving 60 preschool children in Guilford, Connecticut.  The project site lies within the town’s Historic District and contains two previously abandoned antique barns, a vestige of a former farm and a reminder of Guilford’s agrarian history. In accordance with Guilford’s commitment to developing transit-oriented sustainable projects to serve the public, the Center for Children, a beloved Guilford institution for over 30 years, finds its new home within walking distance of the Guilford Green and the train station and re-uses important old buildings for a new generation of Guilford residents.

The design salvages the antique barn frames and enclosure, placing four “home bases” (classrooms) on the ground floor of the larger barn with an accessible activity area and “art studio” on the floor above. Occupying both floors of the western barn, administration, teacher and parent resource rooms overlook a double-height breakfast and lunch room for the children.  Parking, service and entry are separated from the spaces occupied by the children, making the Center for Children a secure and highly functional building.

The adaptive re-use of beloved existing structures has strengthened community relations with residents and reinforced the Center’s principles of environmental sustainability.  In all the building’s communal spaces, the character of the antique barns is on full display, providing children and parents with a direct experience of Guilford’s past.

The Center for Children is a daycare facility serving 60 preschool children in Guilford, Connecticut.  The project site lies within the town’s Historic District and contains two previously abandoned antique barns, a vestige of a former farm and a reminder of Guilford’s agrarian history. In accordance with Guilford’s commitment to developing transit-oriented sustainable projects to serve the public, the Center for Children, a beloved Guilford institution for over 30 years, finds its new home within walking distance of the Guilford Green and the train station and re-uses important old buildings for a new generation of Guilford residents.

The design salvages the antique barn frames and enclosure, placing four “home bases” (classrooms) on the ground floor of the larger barn with an accessible activity area and “art studio” on the floor above. Occupying both floors of the western barn, administration, teacher and parent resource rooms overlook a double-height breakfast and lunch room for the children.  Parking, service and entry are separated from the spaces occupied by the children, making the Center for Children a secure and highly functional building.

The adaptive re-use of beloved existing structures has strengthened community relations with residents and reinforced the Center’s principles of environmental sustainability.  In all the building’s communal spaces, the character of the antique barns is on full display, providing children and parents with a direct experience of Guilford’s past.