Woodland House

This house for an academic couple perches on a ledge outcropping, overlooking a dramatic wetland ravine. Steeply sloping topography and extensive wetlands on the large site sharply limited its buildable area, but provided opportunities for glorious views in all directions. Our design, a compact L-shaped plan, includes one large living/dining/cooking space edged by covered porches looking west and south. The owners charged us to place the house “lightly on the land” and to create a continuous feeling of space from inside to outside. They insisted that they would never mow again; the only tended exterior space, therefore, is devoted to a small garden.

This house for an academic couple perches on a ledge outcropping, overlooking a dramatic wetland ravine. Steeply sloping topography and extensive wetlands on the large site sharply limited its buildable area, but provided opportunities for glorious views in all directions. Our design, a compact L-shaped plan, includes one large living/dining/cooking space edged by covered porches looking west and south. The owners charged us to place the house “lightly on the land” and to create a continuous feeling of space from inside to outside. They insisted that they would never mow again; the only tended exterior space, therefore, is devoted to a small garden.

This house for an academic couple perches on a ledge outcropping, overlooking a dramatic wetland ravine. Steeply sloping topography and extensive wetlands on the large site sharply limited its buildable area, but provided opportunities for glorious views in all directions. Our design, a compact L-shaped plan, includes one large living/dining/cooking space edged by covered porches looking west and south. The owners charged us to place the house “lightly on the land” and to create a continuous feeling of space from inside to outside. They insisted that they would never mow again; the only tended exterior space, therefore, is devoted to a small garden.

This house for an academic couple perches on a ledge outcropping, overlooking a dramatic wetland ravine. Steeply sloping topography and extensive wetlands on the large site sharply limited its buildable area, but provided opportunities for glorious views in all directions. Our design, a compact L-shaped plan, includes one large living/dining/cooking space edged by covered porches looking west and south. The owners charged us to place the house “lightly on the land” and to create a continuous feeling of space from inside to outside. They insisted that they would never mow again; the only tended exterior space, therefore, is devoted to a small garden.

This house for an academic couple perches on a ledge outcropping, overlooking a dramatic wetland ravine. Steeply sloping topography and extensive wetlands on the large site sharply limited its buildable area, but provided opportunities for glorious views in all directions. Our design, a compact L-shaped plan, includes one large living/dining/cooking space edged by covered porches looking west and south. The owners charged us to place the house “lightly on the land” and to create a continuous feeling of space from inside to outside. They insisted that they would never mow again; the only tended exterior space, therefore, is devoted to a small garden.

This house for an academic couple perches on a ledge outcropping, overlooking a dramatic wetland ravine. Steeply sloping topography and extensive wetlands on the large site sharply limited its buildable area, but provided opportunities for glorious views in all directions. Our design, a compact L-shaped plan, includes one large living/dining/cooking space edged by covered porches looking west and south. The owners charged us to place the house “lightly on the land” and to create a continuous feeling of space from inside to outside. They insisted that they would never mow again; the only tended exterior space, therefore, is devoted to a small garden.

This house for an academic couple perches on a ledge outcropping, overlooking a dramatic wetland ravine. Steeply sloping topography and extensive wetlands on the large site sharply limited its buildable area, but provided opportunities for glorious views in all directions. Our design, a compact L-shaped plan, includes one large living/dining/cooking space edged by covered porches looking west and south. The owners charged us to place the house “lightly on the land” and to create a continuous feeling of space from inside to outside. They insisted that they would never mow again; the only tended exterior space, therefore, is devoted to a small garden.

This house for an academic couple perches on a ledge outcropping, overlooking a dramatic wetland ravine. Steeply sloping topography and extensive wetlands on the large site sharply limited its buildable area, but provided opportunities for glorious views in all directions. Our design, a compact L-shaped plan, includes one large living/dining/cooking space edged by covered porches looking west and south. The owners charged us to place the house “lightly on the land” and to create a continuous feeling of space from inside to outside. They insisted that they would never mow again; the only tended exterior space, therefore, is devoted to a small garden.

This house for an academic couple perches on a ledge outcropping, overlooking a dramatic wetland ravine. Steeply sloping topography and extensive wetlands on the large site sharply limited its buildable area, but provided opportunities for glorious views in all directions. Our design, a compact L-shaped plan, includes one large living/dining/cooking space edged by covered porches looking west and south. The owners charged us to place the house “lightly on the land” and to create a continuous feeling of space from inside to outside. They insisted that they would never mow again; the only tended exterior space, therefore, is devoted to a small garden.

This house for an academic couple perches on a ledge outcropping, overlooking a dramatic wetland ravine. Steeply sloping topography and extensive wetlands on the large site sharply limited its buildable area, but provided opportunities for glorious views in all directions. Our design, a compact L-shaped plan, includes one large living/dining/cooking space edged by covered porches looking west and south. The owners charged us to place the house “lightly on the land” and to create a continuous feeling of space from inside to outside. They insisted that they would never mow again; the only tended exterior space, therefore, is devoted to a small garden.

This house for an academic couple perches on a ledge outcropping, overlooking a dramatic wetland ravine. Steeply sloping topography and extensive wetlands on the large site sharply limited its buildable area, but provided opportunities for glorious views in all directions. Our design, a compact L-shaped plan, includes one large living/dining/cooking space edged by covered porches looking west and south. The owners charged us to place the house “lightly on the land” and to create a continuous feeling of space from inside to outside. They insisted that they would never mow again; the only tended exterior space, therefore, is devoted to a small garden.

This house for an academic couple perches on a ledge outcropping, overlooking a dramatic wetland ravine. Steeply sloping topography and extensive wetlands on the large site sharply limited its buildable area, but provided opportunities for glorious views in all directions. Our design, a compact L-shaped plan, includes one large living/dining/cooking space edged by covered porches looking west and south. The owners charged us to place the house “lightly on the land” and to create a continuous feeling of space from inside to outside. They insisted that they would never mow again; the only tended exterior space, therefore, is devoted to a small garden.

This house for an academic couple perches on a ledge outcropping, overlooking a dramatic wetland ravine. Steeply sloping topography and extensive wetlands on the large site sharply limited its buildable area, but provided opportunities for glorious views in all directions. Our design, a compact L-shaped plan, includes one large living/dining/cooking space edged by covered porches looking west and south. The owners charged us to place the house “lightly on the land” and to create a continuous feeling of space from inside to outside. They insisted that they would never mow again; the only tended exterior space, therefore, is devoted to a small garden.

This house for an academic couple perches on a ledge outcropping, overlooking a dramatic wetland ravine. Steeply sloping topography and extensive wetlands on the large site sharply limited its buildable area, but provided opportunities for glorious views in all directions. Our design, a compact L-shaped plan, includes one large living/dining/cooking space edged by covered porches looking west and south. The owners charged us to place the house “lightly on the land” and to create a continuous feeling of space from inside to outside. They insisted that they would never mow again; the only tended exterior space, therefore, is devoted to a small garden.